Skip to main content

De heks van Limbricht

Susan Smit is de schrijfster van het boek “De heks van Limbricht”. Een prachtig boek over een waargebeurd verhaal in een verschrikkelijke periode in de geschiedenis.. De vrouwenvervolging…
Als je te veel van de natuur wist, een mondige vrouw was, je samenschoolde met andere vrouwen, dan was je eigenlijk per definitie een heks..Entgen Luyten wordt beschuldigd van hekserij en houdt zich op een ongelofelijk dappere manier staande tijdens haar martelingen..

Een dappere vrouw en voorbeeld voor velen vind ik zelf.. Zeker in deze tijd waarin wij nu leven is het ook niet altijd makkelijk je staande te houden als je een andere mening bent toebedeeld dan wenselijk wordt geacht door de “heersende macht”.

Mede dankzij de heksenvervolging zijn vrouwen elkaar minder gaan vertrouwen en bang geworden zich te uitten en voor zichzelf te gaan staan. Dit is de reden dat ik vrouwencirkels ben gestart om dat vertrouwen weer terug te brengen, de wijsheid weer te delen en samen te helen…

De uitgever heeft een prachtige trailer van het boek gemaakt.. Hopelijk komt hiervan uiteindelijk ook een complete speelfilm van uit. Laten wij hopen dat zoveel mogelijk mensen deze film gaan kijken en het boek gaan lezen.

Het besef van wat er in het verleden is gebeurd draagt bij aan een mooiere toekomst. Laten wij stopen met de-personificatie en ieder mens als mens beschouwen..

“Utopie: een wereld waarin alleen nog maar verschillen zouden bestaan, zodat jezelf onderscheiden niet meer gelijk zou staan aan jezelf uitsluiten.”

Roalnd barthes, 1975

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is nog leeg