Skip to main content
coaching

Zweethutceremonie

Een bijzonder eeuwenoud ritueel, gebruikt om jezelf te helen…
Een ritueel waarbij je je met jezelf mag verbinden…
Een bijzondere dag voor jezelf, waar je helemaal naar binnen keert…
Waar je contact maakt met jezelf…
Een dag waar transformatie en heling centraal staan…
Een stapje buiten je comfort zone…

Wij begeleiden jou in de aanloop naar de ceremonie en tijdens de verschillende rondes die symbool staan voor de windrichtingen en de seizoenen van het leven. Je mag je gedragen voelen door de gieter en de anderen in de hut.

Je kunt deelnemen aan een van onze maandelijkse gemengde zweethut dagen, maar je mag ook zelf met een groepje mensen komen en dan plannen wij gezamenlijk een geschikte dag. Af en toe is er een speciale vrouwenhut gekoppeld aan een mooi dagprogramma, hou de agenda in de gaten 😉

Zweethut Noord

In onze “tuin” in Friesland vinden met regelmaat zweethut ceremonies plaats.  Een zweethut, ook wel Inipi genoemd (huis van de adem) is  een eeuwenoud ritueel. In vele gebieden op aarde worden door verschillende natuurvolken soortgelijke rituelen toegepast.

Mijn man Arjan, ikzelf en onze goede vrienden Jeroen en Dion gieten regelmatig hutten en wij delen deze bijzondere ervaring graag met jou.
De basis van onze ceremonies ligt bij de Lakota Indianen. De rituelen en manier van gieten hebben wij overgedragen gekregen van Willem Wout, die zelf jaren bij de Lakota Indianen heeft gewoond. Wij hebben inmiddels onze eigen draai gegeven aan de ceremonies, waardoor er rituelen zijn vervallen, maar er ook andere bij zijn gekomen.

Wij wonen in het noorden en de windrichting van het noorden staat symbool voor naar binnen keren, transformatie en wedergeboorte, heel passend bij onze motivatie voor de zweethutten, vandaar de naam Zweethut Noord.

Janine

Dank jullie wel voor de mooie dag! Mijn hart stroomt weer over van lieve en warmte❤️🔥. De luxe van de ruimte in de hut bracht mij dat ik nog meer alleen bij mezelf kon blijven. Ook fijn om een keer te ervaren. Jullie zijn fantastisch, de warmte die jullie plek biedt is niet te evenaren. En dat komt niet alleen van de stenen😄. Blij dat ik jullie ken😘.

Anne

Mijn eerste Zweethut ervaring!
Wat een mooie plek om dit mee te mogen maken, heerlijk in het groen. De dag zelf werd begeleid door een fijne groep mensen. Jullie zorgden voor de warmte en veiligheid die van deze dag een bijzondere ervaring heeft gemaakt. Zeker ook heftig, maar uiteindelijk gaf het mij de ruimte om deze dag in het hier en nu te zijn, uit mijn hoofd te komen en mee te gaan in wat ik voelde. Een mooi cadeau aan mijzelf! ❤️

Bedankt voor deze dag 😘🙏🏼

Marieke

Wat hebben jullie het super geregeld allemaal!
Ik vond het een super fijne dag met een groep die heel goed samenging en elkaar aanvulde. Een team wat zo gemotiveerd en lief was, wat een liefde en gastvrijheid gaat er van jullie allemaal uit!!! Niet normaal! Ik heb veel geleerd.
Het was het zeker waard om helemaal jullie kant op te komen!

Sipke

Het was een prachtige dag. Zelfs al kon ik de ceremonie niet afmaken. Mooi om de verbinding tussen de mensen te zien en hoe iedereen zich om elkaar bekommert. ik kom zeker weer langs.

Toksha ake.

Mirjam

Ik ben gisteren voor het eerst in de zweethut geweest. Wat een bijzondere ervaring was het! Het was een proces van mezelf openstellen en lagen doorvoelen die ik in woorden niet kan vangen. Het mogen voelen en dat ook vrij mogen geven, durven geven. Dat zorgde bij mij van binnen voor herstel wat ik bij de psycholoog nog niet heb ervaren. Met praten zit je in je hoofd, een zweethut
brengt je bij je gevoel. Vanuit daar kan ik verder werken. Ik zou iedereen zo’n ervaring gunnen.
Vandaag was een fijne dag, er was rust en focus. Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid en warmte, ik kom zeker weer!

Anja

En het was echt een super fijn weekend 😊 dankbaar voor de ervaringen en de prachtige hutten ❤

Tessa

De zweethut ceremonie heb ik als zeer waardevol ervaren. Heel fijn om te verbinden met gelijkgestemden in Friesland en door het warme welkom van het team voelde ik me al vrij snel op mijn gemak.
De ceremonie voelde als een diepe inwendige reiniging. De nacht na de ceremonie heb ik super intens gedroomd en een paar mooie inzichten gekregen. 🔆 De dag erna voelde ik me schoon van binnen en buiten en voelde het als een goed moment om een paar demonen los te laten en een nieuwe start te maken. ☺️
Heel erg bedankt en ik ben zeer dankbaar dat ik jullie ontmoet heb! Ik kom zeker weer meedoen! 😘

Wieneke

Ik ben echt wel dichter bij mezelf gekomen.
Ik voelde me gezien, gehoord en met een “beetje” hulp mocht ik het zelf doen.
Steekwoorden: vrede, veiligheid, liefde, gezien, geborgen, saamhorigheid.

Wat een lieve groep mensen, heel erg waardevol.

Dankbaar voor de ruimte (een kernwaarde van mij). Die ik heb gekregen, mee te mogen doen en gezien te zijn geworden. Nu ik dit typ kan ik het nog steeds voelen.
Ik zorg goed voor mij.
Ik kom graag nog eens weer.️

Anita

Ik kijk terug op een warme, verbindende en helende dag. Wat was het weer fijn om bij jullie te zijn.
Jullie gastvrijheid is buitengewoon.

Carla

Zo heerlijk geslapen na een superfijne dag met fantastische mensen😴🔥❤

Nicolette

Het was super fijn om kennis met jullie gemaakt te hebben. Zo fijn om gelijkgestemden te ontmoeten en mee samen te zijn en te verbinden. Super fijn. 

Saskia

Wauw mijn eerste Zweethut Ceremonie is een feit! Wat een ervaring. Het onbekende maakte het spannend en nieuwsgierig. Bij het warme welkom van het team voelde ik mij direct op mijn gemak.
De ceremonie is een geweldig hulpmiddel voor mij om nog meer naar binnen te keren en te landen in mijn lijf. Het was een zeer intense ervaring waar heel wat los kwam bij mij. Heel fijn om ongeremd te ontladen en de steun van Nynke en Marleen was enorm waardevol.
Ik heb het gevoel dat er veel is losgekomen en voel mij heel bevrijd. De kracht van de trommel die ik mocht bespelen raakte mij ook heel diep. Dank je wel Arjan.
Prachtige plek, fantastische team die heel liefdevol en kundig de dag begeleiden. Ongedwongen, open, humor, gemotiveerd en gastvrij. Nogmaals dank en ik kom graag nog een keer terug.

Mirjam

Wat een bijzondere ervaring! Het was een proces van mezelf openstellen en lagen doorvoelen die ik in woorden niet kan vangen. Het mogen voelen en dat ook vrij mogen geven, durven geven. Dat zorgde bij mij van binnen voor herstel wat ik bij de psycholoog nog niet heb ervaren.

Met praten zit je in je hoofd, een zweethut brengt je bij je gevoel. Vanuit daar kan ik verder werken. Ik zou iedereen zo’n ervaring gunnen. Vandaag was een fijne dag, er was rust en focus. Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid en warmte, ik kom zeker weer!

Het ritueel

De hut wordt gebouwd van wilgentakken en is rond en laag. Buiten de hut worden stenen heet gestookt in een grote stapel hout. Zodra de stenen roodgloeiend zijn en iedereen in de hut zit worden de stenen een voor een de hut binnen gebracht.

De roodgloeiende stenen liggen in het midden van de hut en dan gaat “de deur” met wollen dekens dicht.. het is nu helemaal donker en het opgieten kan beginnen..
Iedere hut is weer anders en de energie van de “gieter” en de rest van de aanwezigen is van grote invloed. Iedere hut is dus uniek en de stenen geven je wat je op dat moment nodig hebt.

Een zweethut is bedoeld als ritueel om het lichaam, de geest en ziel te reinigen. Bij de Lakota Indianen wordt het dan ook gezien als een “medicijn”. Het brengt je dichter bij je kern, de aarde en het symboliseert “wedergeboorte”. Zoals de libelle in mijn logo staat voor transformatie, zo draagt het bijwonen van een  zweethut daar ook zeker aan bij.

Letterlijk en figuurlijk terug naar jouw natuur..

Team Zweethut Noord

Met team Zweethut Noord organiseren wij voornamelijk gemengde zweethut ceremonies. Jolanda en Niels zijn onze fire keepers, Marjolein en Marleen de hoedsters van de hut en Arjan, Jeroen, Dion en Nynke watergieters en als zij niet gieten vervullen zij ook de rol van fire keeper of hoed(st)er.

Wij begeleiden met liefde de dagen en zorgen voor sacred space en nemen je mee in onze bubbel van warmte.
Wij zien je als de stenen je hebben geroepen….

Marleen

Marleen

Niels

Niels

Marjolein

Marjolein

Jeroen

Jeroen

Dion

Dion

Jolanda

Jolanda

Arjan

Arjan

Nynke

Nynke

Gemengde Zweethut

Wil je een gemengde zweethut dag bijwonen dan kun je je ticket kopen in de shop en een overzicht van de data staat ook in de agenda.

Vrouwen Zweethut

Wil je een vrouwen zweethut dag bijwonen dan kun je meer informatie vinden op onderstaande pagina.

Privé Zweethut

Wil je een privé zweethut dag voor 1 persoon of je eigen groep, dan kun je meer informatie vinden op onderstaande pagina. 

Aho mitakuye oyasin

“Aan al mijn verwanten”

Heb je belangstelling voor een zweethutceremonie, houd dan onze FB pagina in de gaten of de agenda hier op de site. De kosten zijn gemiddeld zo rond de €75 per dag. Er zijn ook dagen dat wij een aanvullend programma hebben, dan kunnen de kosten iets afwijken.
Als je aangeeft belangstelling te hebben (bij voorkeur via de mail) of je hebt een ticket gekocht in de shop dan krijg je een aanmeldformulier met veel meer informatie over de dag zelf.

Oók is het mogelijk om een dag te organiseren voor een groep die je zelf samen stelt. Neem dan ook contact met ons op om dat samen af te stemmen.

Iedereen is bij ons welkom! wij gaan er vanuit dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt mbt je gezondheid.
Aho!

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Je mandje is nog leeg