Skip to main content

Live Your Nature

Mijn naam is Nynke, een nuchtere Friese vrouw die bijdraagt aan wereldvrede door middel van coaching, cirkels en ceremonies.  Mensen die verbonden zijn met zichzelf en hun omgeving, die met empathie kunnen luisteren én die zich vrij en veilig genoeg voelen zichzelf te zijn,  dragen bij aan een vredelievender wereld.   “Live Your Nature” ben ik dan ook begonnen omdat ik er van overtuigd ben dat als iedereen ‘zijn eigen natuur leeft’ de wereld een stuk mooier wordt. In alles wat je hier vindt ondersteun ik jou op je weg naar deze vrijheid.

Zelf ervaar ik ook hoe belangrijk het is om verbonden te zijn met mijn omgeving en mijzelf te omringen met wie en wat ik lief heb. Steeds meer vind ik ‘mijn eigen natuur’ terug.. De vrouw die ik diep van binnen ben, en waar in de loop van mijn leven vele wikkels omheen zijn gekomen uit zelfbescherming, ont-wikkelt zich.. Een proces wat een leven lang door gaat maar ondertussen veel vrijheid en levenslust geeft.

De libelle is mijn beeldmerk, ik leg je hieronder uit waarom.

One of the guys

Tot mijn veertigste heb ik de meeste tijd doorgebracht tussen de mannen, zowel privé als op mijn werk. Dit voelde veilig en vertrouwd. What you see is what you get. Na mijn 40e ben ik de vrouwelijke energie en letterlijk vrouwen meer gaan opzoeken. Erg spannend, want vrouwen stonden voor mij gelijk aan onveiligheid als het gaat om jezelf kunnen zijn. Deze ontdekkingstocht is heel positief uitgevallen en ik ontdekte hierdoor een nieuw soort zachte kracht in mijzelf. In de coaching, cirkels en ceremonies richt ik mij nu vooral op vrouwen omdat daar nog veel te helen is, en ikzelf nog meer wil van deze fijne energie.

Alles wat ik offline doe is trouwens óók voor mannen. Bij hen is er eveneens een groot gemis aan onderlinge veiligheid en echte verbinding. Wij faciliteren hier op ons terrein daarom ook cirkels en ceremonies alleen voor mannen. 

Mijn ervaring is inmiddels dat wij vrouwen (én mannen dus) elkaar heel veel hebben te bieden en meer overeenkomstig hebben dan we soms van tevoren denken. Tijdens de bijeenkomsten is er in no-time zoveel verbinding en wederzijds begrip, prachtig om dat te mogen ervaren. Bijkomend voordeel is dat als je veel tijd doorbrengt met mensen van hetzelfde geslacht dat goed is voor de aantrekkingskracht in je relatie (=polariteit).

Mijn kernwaarden

Wat voor mij persoonlijk heel helpend is en mij richting geeft zijn onderstaande kernwaarden. Als ik voor een keus sta of als het “even niet goed voelt” luister ik naar mijn buikgevoel en kijk ik naar mijn kernwaarden en dan weet ik eigenlijk direct wat ik te doen heb..

Omdat ze zo persoonlijk zijn ont-wikkelen ze ook met mij mee en pas ik ze af en toe een beetje aan. Hieronder mijn kernwaarden en daarmee de basis van wat ik zoal doe en hoe ik leef: – VRIJHEID – ONT-WIKKELING –  NATUUR –  VERBINDING – Ze zijn aangevuld met wat ze voor mij betekenen. 

Vrijheid

Ondernemen

Fysiek en mentaal fit

Authenticiteit

Flow

Natuur

Rust

Verwondering

Bewust-Zijn

Wijsheid seizoenen

Verbinding

Veiligheid

Intuïtie

Overgave

Mededogen

Ontwikkeling

Leren

Creëren 

Geïnspireerd worden

In beweging blijven

Wat zijn jouw kernwaarden?
Als jij ook jouw kernwaarden duidelijk wilt krijgen dan help ik je daar graag 1 op 1 bij of in cirkelvorm met bijvoorbeeld vriendinnen. Je kunt het naast privé dus ook gebruiken om je bedrijf richting te geven.

Connecting the dots..

Mijn ‘dots’
Het bekijken van de video van Steve Jobs een aantal jaren geleden gaf mij een gevoel van vertrouwen en rust. Je kunt alleen achteraf “the dots” aan elkaar verbinden, dus dat is wat ik ben gaan doen..
Hier een aantal belangrijke “dots” in mijn leven:

 • Opgegroeid in een ondernemersgezin
 • Altijd lief en schattig gevonden worden en dat niet leuk vinden
 • HBO opleiding Personeel & Organisatie
 • “Mediator” in relatie ouders 
 • Tussenjaar op reis naar Australië en Nieuw Zeeland
 • 2 Lange liefdesrelaties (9 jaar) en de andere al ruim 22 jaar!
 • Altijd horeca bijbaantjes
 • Intercedent en vestigingsmanager horeca uitzendbureau
 • Burnout
 • HRM manager elektrotechnisch bedrijf
 • HRM manager, PR, marketing, Arbo, planner in eigen interieurbouw bedrijf (succesvol verkocht)
 • Teamcoach 365 dagen succesvol
 • Genieten en verwonderen in de natuur
 • Altijd one of the boys geweest
 • Actief lid commerciële club (JCCF / DCCF) en ondernemersvereniging (WHI)
 • Yogadocent opleiding bij Johan Noorloos
 • Coach opleiding te Naarden
 • (Hoog)gevoelig
 • Diverse persoonlijke ontwikkelingstrainingen
 • Moeder van 2 grote zoons
 • 3 Grote verbouwingen van woonhuizen en 1 bedrijfspand
 • Van ‘boven’ wonen tot mijn 30e naar eindelijk begane grond met tuin
 • Zelf bouwen websites
 • Kasten vol studieboeken en boeken over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en eten, tuinieren etc.

Mijn ‘dots geconnect’

Deze lijst van dots heeft uiteindelijk geleid naar het besluit om minder te doen van wat er van mij verwacht werd naar meer waar ik blij van werd..
In kleine stapjes (naast het runnen van een eigen bedrijf) op weg naar een nieuwe “dot” op de horizon: vrijheid, plezier en zingeving.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot Live Your Nature waar ik mij nu helemaal op kan richten!
Een bedrijf waar ik mijn ondernemerszin, gastvrouwschap, organisatie skills, mensenkennis, opleidingen, levenservaring, zachtheid en gevoeligheid allemaal kan toepassen in een prachtige natuurlijke omgeving!

De natuur

In de natuur vind ik veel rust en wijsheid. Het is zo mooi om de kennis van de natuur te herontdekken en deze te gebruiken in mijn werk en persoonlijke leven. Dat gun ik jou ook!

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Je leven leven op het ritme van de seizoenen.
 • Jezelf fysiek én mentaal voeden passend bij het seizoen.
 • Prachtige wijze tradities van oude natuurvolken invoeren in je eigen leven.
 • Jezelf weer ont-moeten in de stilte van de natuur.
 • Uit je hoofd in je lichaam komen door actief buiten te zijn.

Deze ont-wikkeling naar vrijheid, veiligheid en verbinding mag je jezelf gunnen in kleine stapjes.. Het hoeft namelijk niet in 1x helemaal anders.. Gun jezelf de ruimte en tijd om dit te integreren in je leven.

Live Your Nature, een wereld van verschil

– Ik hou er van mensen die authentiek zijn en hun nek durven uit te steken.
– Ik hou er van als mensen hun dag besteden met waar hun hart ligt en waar ze goed in zijn.
– Ik hou van ambachten en tradities.
– Ik hou er van dat mensen het vertrouwen in zichzelf hebben dat ze verschil kunnen maken.
– Ik hou er van om vrouwen met elkaar te verbinden zodat er collectief trauma geheeld kan worden.
– Ik hou er van als er mooie wereldverbeterende projecten en verbindingen ontstaan.
– Ik hou van de natuur en haar schoonheid.

Aarde of wereld
Onder “aarde” versta ik “moeder aarde” die mooie magische bol waar wij op mogen leven met al haar prachtige flora en fauna.. Onder “wereld” versta ik dat wat de mensheid er aan toegevoegd heeft. De maatschappij zoals wij die nu kennen met haar grote verschillen in cultuur, welvaart en ontwikkeling. Hierin kunnen wij samen een wereld van verschil maken.

De kracht van onze vrouwelijke energie kan soms beangstigend zijn.. Wat zou er gebeuren als jij je daar stapje voor stapje aan over zou durven geven?

Wereldvrede

Als ik vroeger als kind een wens mocht doen wenste ik altijd vrede. Ook wilde ik altijd al de wereld mooier maken en mensen ‘helpen’. Lang heb ik mij tegen laten houden door opmerkingen als “daar kun je toch geen geld mee verdienen” of “dat is een druppel op een gloeiende plaat”.

Nu draag ik op mijn manier toch bij aan een mooiere wereld door mensen hun eigen kracht, vrijheid en natuur te laten ontdekken. Iedereen die fysiek en mentaal goed in zijn vel zit, maakt namelijk automatisch de wereld mooier. 

Het vertrouwen in mijzelf, en de kunst van kleine stapjes zetten maakt dat ik er in geloof dat het zeker wél haalbaar is en de moeite waard in vele opzichten! De kracht en flow van iets wíllen is voor mij dan ook voelbaar sterker en positiever gebleken dan die van iets moeten.  

Libelle als beeldmerk

De libelle heb ik gekozen als beeldmerk omdat dit een is dier dat door velen bijzondere krachten wordt toegedicht. Van Japan tot Zweden komt de libel voor in verhalen en tradities en bij de indianen op het Amerikaanse continent geldt ze als totem. Als totemdier staat de libel voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Als de libel in je leven verschijnt, kan het je eraan herinneren een beetje meer lichtheid en vreugde in je leven te brengen en afscheid te nemen van illusies en slechte gewoonten. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is.
 
Niet alles is zoals het lijkt en zo kun je je afvragen of hoe jij je nu voordoet wel in lijn is met wie je echt bent of wil zijn. Misschien zijn er gewoontes die je moet doorbreken om jezelf te kunnen zijn. De Libel biedt je een nieuw perspectief en de kracht om je leven van een afstandje te bekijken; vanuit de lucht gaat dat gemakkelijker. Daarbij moedigt de Libel je aan om je eigen kleuren te laten zien en je licht te laten stralen. Kortom “Leef je eigen Natuur”.

Omarm het leven

Wanneer de libelle in je leven verschijnt, is dit een indicatie dat het tijd is voor verandering. Net zoals de libel tijdens het rijpen van kleuren verandert, kan je geroepen worden om te leven en jezelf anders te ervaren. Houd je open voor de  uitbreiding van je persoonlijk reis.

Libelles zijn krachtige bondgenoten om  verbinding te maken met de geest van de natuur. Hun sprookjesachtige kwaliteit maakt ze tot goede dieren om te werken met de kracht van licht- en feenrijken.

Dier van verwondering, de libel kan de betoverende geest van onze eigen aard (natuur) voortbrengen. Wanneer je dit geestendier ziet, sta jezelf toe je open te stellen voor de magie van de natuur en de elementen.

Libellen staan ook symbool voor: welvaart, succes, sterkte, vrede, harmonie, zuiverheid, geest, dromen, balans, gedachten, bewustzijn en het leven van een optimaal leven. Positieve gedachten horen bij de libel. Met een libel als totem is het dus ook niet de bedoeling om zware, donkere en heftige veranderingen op te zoeken. Het doel is juist om op een speelse en vrolijke manier je emoties te onderzoeken en authenticiteit na te streven. In alles is positiviteit te vinden, ook al moet je soms goed zoeken. Een libel leeft niet lang en staat daarmee ook symbool voor het vol omarmen van het leven. Probeer er alles uit te halen wat erin zit.

De volgende stap naar verandering

“Dragonflies appear when angels are near”

Ben je ook toe aan die transformatie en heb je zin om in speelsheid je eigen “natuur” te kunnen leven? Uit ervaring weet ik dat kleine stapjes helpen. Soms is de “berg” namelijk veel te hoog en weet je niet waar je moet beginnen.

In een persoonlijk gesprek of tijdens een van mijn trainingen geef ik je de tools om de regie weer te nemen over je eigen leven. Afspreken doen we naar behoefte, jij geeft aan wat je fijn vindt en nodig hebt, ik ondersteun je en daag je uit.

0
  0
  Jouw winkelmandje
  Je mandje is nog leeg