Skip to main content

Live Your Nature

“Live Your Nature” ben ik begonnen omdat ik er van overtuigd ben dat als iedereen zijn/haar eigen natuur leeft de wereld een stuk mooier wordt.

Zelf ervaar ik hoe belangrijk het is om te doen wat ik fijn vind en mijzelf te omringen met wie en wat ik lief heb. Steeds meer vind ik mijn eigen “natuur” terug.. De vrouw die ik diep van binnen ben en waar in de loop van de jaren vele wikkels omheen zijn gekomen uit zelfbescherming, ont-wikkelt zich.. Een proces dat altijd door zal gaan waarschijnlijk.

De natuur geeft mij veel rust en wijsheid. Het is zo mooi om de kennis van de natuur te herontdekken en daar mijn voordeel mee te doen. Dat gun ik jou en vele andere vrouwen ook!

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Een ideaal levensritme volgens de seizoenen.
 • Voeding passend bij het seizoen.
 • Prachtige tradities van oude natuurvolken invoeren in je eigen leven.
 • Jezelf weer ont-moeten in de stilte van de natuur.

En dit alles mag je jezelf gunnen in kleine stapjes.. Het hoeft namelijk niet in 1x helemaal anders.. Gun jezelf de ruimte en tijd om dit te integreren in je leven.

Vrouwenkracht

Tot mijn veertigste heb ik heel veel tijd doorgebracht in een mannenwereld. Daarna heb ik besloten dat de volgende jaren in het teken staan van vrouwenenergie. Dus in de trainingen, yoga en ceremonies richt ik mij vooral op vrouwen. 

Mijn ervaring is inmiddels dat wij vrouwen elkaar heel veel hebben te bieden en meer overeenkomstig hebben dan we soms van tevoren denken. Tijdens de bijeenkomsten is er zoveel verbinding en wederzijds begrip, prachtig om dat te mogen ervaren.
Bijkomend voordeel is dat als je veel tijd doorbrengt met hetzelfde geslacht dat goed is voor de aantrekkingskracht in je relatie (=polariteit).

De kracht van onze vrouwenenergie kan soms wat beangstigend zijn..
Wat zou er gebeuren als je je daar stapje voor stapje aan over zou durven geven?

Wereldvrede

Als ik vroeger een wens mocht doen wenste ik altijd wereldvrede en als kind wilde ik altijd al de wereld mooier maken. Lang heb ik mij tegen laten houden door opmerkingen als “daar kun je toch geen geld mee verdienen” of “dat is een druppel op een gloeiende plaat”.

Nu draag ik op mijn manier aan bij aan een mooiere wereld door vrouwen hun eigen kracht, vrijheid en natuur te laten ontdekken. Als je fysiek en mentaal goed in je vel zit, maak je namelijk automatisch de wereld mooier. 

Het vertrouwen in mijzelf, en de kunst van kleine stapjes zetten maakt dat ik er in geloof dat het zeker wél haalbaar is en de moeite waard in vele opzichten! De kracht en flow van iets wíllen is voor mij dan ook voelbaar sterker en positiever gebleken dan die van moeten.  

Mijn kernwaarden

Wat voor mij persoonlijk heel belangrijk is en mij richting geeft zijn mijn kernwaarden. Als ik voor een keus sta of als het “even niet goed voelt” kijk ik naar mijn kernwaarden en weet ik eigenlijk direct wat ik te doen heb..

Omdat ze zo persoonlijk zijn veranderen ze ook met mij mee en pas ik ze af en toe aan. Hoe meer ik mij ont-wikkel hoe meer ik ook bij mijn ware natuur kom.
Hieronder mijn kernwaarden: VRIJHEID,  ONTWIKKELING, GEVOEL en VERSCHIL MAKEN en wat ze voor MIJ betekenen, want iedereen geeft ook weer een andere betekenis aan een waarde.

 

De kernwaarden achter mijn projecten, trainingen, ceremonies en inspiratie zijn:

VRIJHEID – LIEFDE – NATUUR – ONTWIKKELING – VERBINDING

Dit zijn de richtingaanwijzers in mijn leven. Als ik voor een keus sta, en deze voldoet aan mijn kernwaarden dan is de kans zeer groot dat ik de juiste keus heb gemaakt en er blij van word. 

– When sleeping woman wake, mountains move – (Chinees gezegde)

Wie ben jij als je wakker wordt? Hoe ziet jouw wereld er uit zien als jij jouw natuur en jouw kernwaardes volgt? Welke bergen zouden dan verschuiven?

Vrijheid

Ondernemen

Fysiek en mentaal gezond

Authentiek en open

Flow

Natuur

Rust vinden in mijzelf

Verwonderen

Bewust-Zijn

Een mooiere wereld achterlaten

Liefde

Vertrouwen

Intuïtie

Vrouwenenergie

Verbinden 

Ont-wikkeling

Creativiteit

Creëren 

Inspiratie

In beweging blijven

Wat zijn jouw kernwaarden?
Als jij ook jou kernwaarden duidelijk wilt krijgen dan help ik je daar graag bij in een persoonlijk gesprek. Je mag natuurlijk ook een afspraak maken samen met je vriendinnen, alles wat ik doe is tenslotte maatwerk 😉

Connecting the dots..

Mijn “dots”
Het bekijken van de video van Steve Jobs een aantal jaren geleden gaf mij een gevoel van vertrouwen en rust. Je kunt alleen achteraf “the dots” aan elkaar verbinden, dus dat is wat ik ben gaan doen..
Hier een aantal belangrijke “dots” in mijn leven:

 • Opgegroeid in een ondernemersgezin
 • Altijd lief en schattig gevonden worden en dat niet leuk vinden
 • HBO opleiding Personeel & Organisatie
 • “Mediator” in relatie ouders 
 • Tussenjaar op reis naar Australië en Nieuw Zeeland
 • 2 Lange liefdesrelaties (9 jaar) en de andere al ruim 18 jaar!
 • Altijd horeca bijbaantjes
 • Intercedent en vestigingsmanager horeca uitzendbureau
 • Burnout
 • HRM manager elektrotechnisch bedrijf
 • Mede-eigenaar interieurbouw bedrijf (succesvol verkocht)
 • Teamcoach 365 dagen succesvol
 • Blij worden van de natuur al vanaf kids af aan
 • Altijd one of the boys
 • Actief (bestuurs)lid commerciële club en ondernemersvereniging
 • Yogadocent opleiding
 • Coach opleiding
 • (Hoog)gevoelig
 • Diverse persoonlijke ontwikkelingstrainingen
 • Moeder van 2 puber zoons
 • 3 Grote verbouwingen van woonhuizen en 1 bedrijfspand
 • Van boven wonen tot mijn 30e naar begane grond met tuin
 • Zelf bouwen websites
 • Kasten vol studieboeken en boeken over gezondheid en eten

Stip op de horizon
Deze lijst van dots lijkt eerst wat onsamenhangend, maar ik ben er eens naar gaan kijken en voelen en heb vervolgens minder gedaan wat er van mij veracht werd, en meer waar ik blij van werd..
In kleine stapjes (naast het runnen van een eigen bedrijf) maar wel met een nieuwe “dot” op de horizon : Vrijheid, plezier en zingeving.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot Live Your Nature waar ik mij nu helemaal op kan richten!
Een bedrijf waar ik mijn ondernemerszin, gastvrouwschap, organisatie skills, mensenkennis, opleidingen, levenservaring, zachtheid en gevoeligheid etc. allemaal kan toepassen in een prachtige natuurlijke omgeving!

Trainingen, yoga, omgeving verbeterende projecten en zweethutceremonies en alles wat nog mag komen waar ik zin heb en energie van krijg!

Live Your Nature, een wereld van verschil

Ik hou er van als iemand zich vrij en krachtig genoeg voelt om een project aan te gaan en af en toe ook haar nek durft uit te steken om iets voor elkaar te krijgen.

Ik hou er van om kennis en informatie te delen, anderen te inspireren en te activeren.

Ik hou er van dat mensen het vertrouwen in zichzelf hebben dat ze (al is het in kleine stapjes) verschil kunnen maken.

Ik hou er van om vrouwen met elkaar te verbinden zodat er mooie projecten en verbindingen ontstaan.

Ik hou van de natuur en haar schoonheid.

Aarde of wereld
Voor mij is er een onderscheid tussen “aarde” en “wereld”. Onder “aarde” versta ik “moeder aarde” die mooie grote bol waar wij op mogen leven met al haar prachtige flora en fauna, zo perfect..

Onder “wereld” versta ik dat wat de mensheid er aan toegevoegd heeft. De maatschappij zoals wij die nu kennen met haar grote verschillen in cultuur, welvaart en ontwikkeling.

 

Libelle als beeldmerk

De libel heb ik gekozen als beeldmerk omdat dit een is dier dat door velen bijzondere krachten wordt toegedicht. Van Japan tot Zweden komt de libel voor in verhalen en tradities en bij de indianen op het Amerikaanse continent geldt ze als totem. Als totemdier staat de libel voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Als de libel in je leven verschijnt, kan het je eraan herinneren een beetje meer lichtheid en vreugde in je leven te brengen en afscheid te nemen van illusies en slechte gewoonten. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is.
 
Niet alles is zoals het lijkt en zo kun je je afvragen of hoe jij je nu voordoet wel in lijn is met wie je echt bent of wil zijn. Misschien zijn er gewoontes die je moet doorbreken om jezelf te kunnen zijn. De Libel biedt je een nieuw perspectief en de kracht om je leven van een afstandje te bekijken; vanuit de lucht gaat dat gemakkelijker. Daarbij moedigt de Libel je aan om je eigen kleuren te laten zien en je licht te laten stralen. Kortom “Leef je eigen Natuur”.

Omarm het leven

Wanneer de libelle in je leven verschijnt, is dit een indicatie dat het tijd is voor verandering. Net zoals de libel tijdens het rijpen van kleuren verandert, kan je geroepen worden om te leven en jezelf anders te ervaren. Houd je open voor de  uitbreiding van je persoonlijk reis.

Libelles zijn krachtige bondgenoten om  verbinding te maken met de geest van de natuur. Hun sprookjesachtige kwaliteit maakt ze tot goede dieren om te werken met de kracht van licht- en feenrijken.

Dier van verwondering, de libel kan de betoverende geest van onze eigen aard (natuur) voortbrengen. Wanneer je dit geestendier ziet, sta jezelf toe je open te stellen voor de magie van de natuur en de elementen.

Libellen staan ook symbool voor: welvaart, succes, sterkte, vrede, harmonie, zuiverheid, geest, dromen, balans, gedachten, bewustzijn en het leven van een optimaal leven. Positieve gedachten horen bij de libel. Met een libel als totem is het dus ook niet de bedoeling om zware, donkere en heftige veranderingen op te zoeken. Het doel is juist om op een speelse en vrolijke manier je emoties te onderzoeken en authenticiteit na te streven. In alles is positiviteit te vinden, ook al moet je soms goed zoeken. Een libel leeft niet lang en staat daarmee ook symbool voor het vol omarmen van het leven. Probeer er alles uit te halen wat erin zit.

De volgende stap naar verandering

“Dragonflies appear when angels are near”

Ben je ook toe aan die transformatie en heb je zin om in speelsheid je eigen “natuur” te kunnen leven? Uit ervaring weet ik dat kleine stapjes helpen. Soms is de “berg” namelijk veel te hoog en weet je niet waar je moet beginnen.

In een persoonlijk gesprek of tijdens een van mijn trainingen geef ik je de tools om de regie weer te nemen over je eigen leven. Afspreken doen we naar behoefte, jij geeft aan wat je fijn vindt en nodig hebt, ik ondersteun je en daag je uit.

0
  0
  Jouw winkelmandje
  Je mandje is nog leeg